13 Ağustos 2015 Perşembe

Azmin Güzel Zaferi ; ERÜ'nün elektrikli otomobili: "VoltaCar"

Az önce haber sitelerini gezerken rastladım bu güzel habere(*) ve bende bir gülümseme oluşturdu.Diyceksiniz belkide alt tarafı basit bir elektrikli araç tasarımı. Değil arkadaş değil !!!! Bu otomotiv dünyasının geleceğine dönük güzel bir çalışma ve vizyon içeriyor, emek içeriyor o yüzden küçümsenmemeli ve desteklenmelidir. Peki nedir bu "Voltacar" ?. 
 
'Voltacar', Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin tasarlayarak ortak bir projeyle ürettikleri elektrikli otomobildir ve tanıtımı daha yeni yapıldı.ERÜ Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya yönetimindeki 20 öğrenci tarafından tasarlanıp projelendirilen ve 60 bin liraya mal olan VoltaCar'ın tanıtımı,
rektörlük binası önünde yapılmış ve Rektör Bey ve beraberindekiler incelemede bulunduktan sonra tanıtımda yaptığı konuşmada ekip ruhunun önemine değinip, projedeki öğrencilerin elektrikli otomobil projesiyle ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve bunu takdir edip ellerinden gelen desteği ERÜ Yönetimi olarak,kendilerine vermeye devam edeceklerini ifade etmiş.Ayrıca, öğrencilerin "VoltaCar" ile mutlaka Ankara'ya gitmeleri ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’a projelerini anlatmaları gerektiğini dile getiren Çakır, elektrikli otomobili TÜBİTAK desteğiyle daha da geliştirmelerini istedi.  

Otomobilin 100 kilometredeki yakıt maliyeti 1 lira

Voltacar Proje Sorumlusu ERÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Mehmet Fatih Kaya,VoltaCar'ın 100 kilometrede 1 liralık enerji kullandığını kaydetti.Diğer üniversitelerin ürettiği elektrikli araçların 500 kilogram civarı bir ağırlıkta olduğunu belirten Kaya, VoltaCar'ın ise sadece 200 kilogram olduğunu ifade ederek, aracın tamamen öğrenciler tarafından hayata geçirildiğini vurguladı. Mehmet Fatih Kaya, "VoltaCar’ı öncelikle üniversitemiz ve özel sektörden aldığımız destekle bu aşamaya getirdik, daha fazla geliştirmek için başta Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır olmak üzere üniversite yönetiminden gereken ilgiyi gördük. Destek sözleri için teşekkür ediyoruz. Bu projede amacımız, öğrencilerimizi tamamen yerli üretime teşvik etmektir" diye konuştu. 
(*) Haber7 internet sitesi
Resim Görsel: http://img-cdn.ntv.com.tr/gorsel/teknoloji/ogrencilerden-elektrikli-otomobil-voltacar,x21gd0UxvEu7UdPp-lZuuw.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder