6 Ağustos 2015 Perşembe

12 yaşındaki Nicole'ün IQ'su Einstein'ı geçti

İngiltere'nin Essex şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Nicole Barr adlı kız çocuğu, girdiği zekâ testinden 162 puan almayı başararak, Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi dahi bilim insanlarını dahi geride bıraktı. Mensa IQ adlı topluluğun hazırladığı testten böylesine yüksek bir puan alan Barr'ın, bu şekilde dünyanın en zeki yüzde 1'lik dilimine girdiği belirtildi. Aynı topluluğun tahminlerine göre İzafiyet Teorisi'nin mucidi Albert Einstein ve meşhur astrofizikçi Stephen Hawking'in IQ'ları 160 seviyesinde. 

İdeali Çocuk Doktoru olmak 

Romanya kökenli olan Nicole Barr'ın ailesi, kızlarının küçük yaştan beri yüksek zekâsıyla çevresindeki herkesi şaşırttığını anlattı anlatırken, Barr'ın annesi Dolly Buckland da "Nicole çok çalışkan bir çocuk. Derslerden sonra hep etüde kalıyor. Hiç okula gitmemezlik yapmıyor.
Küçük yaşlardan beri, kitap ve dergilerdeki hataları bulurdu" diyor. İngiltere'de yayımlanan Mirror gazetesine konuşan 34 yaşındaki Buckland kızının idealini ise "Üniversite eğitimine devam edip çocuk doktoru olma konusunda çok kararlı" diye aktarıyor. Nicole Barr'ın babası James Barr ise "Kızımın başarısı buradaki Roman kökenli insanlar arasında çok popüler oldu. Sosyal medyadan binlerce kişi Nicole'un haberini paylaştı" dedi. Çöpçülük yaparak geçinen James Barr "Nicole, nereden geldiğinizin önemli olmadığını, herkesin akademik alanda başarılı olabileceğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri de 12 yaşındaki kızın sosyal aktivitelerden geri kalmadığını, arkadaşlarıyla kamplara gittiğini, edebiyat yarışmalarına katıldığını söyledi. Nicole Barr ise "Bu kadar yüksek bir puan aldığımı duyunca ben de çok şaşırdım. Hiç beklemediğim bir şey oldu. Bir keresinde okul piyesinde rol arkadaşım hastalanmış, oyuna gelmemişti. Onun repliklerini de ezberlemiş, onun yerine de oynamıştım" dedi. Uzmanlara göre ortalama insan zekâsı, Mensa'nın IQ testinde 100 puan civarına tekabül ediyor. 120 ve üstü zeki, 140'ın üstüyse dahi seviyesinde. IQ testinden 150'nin üstünde puan alanlaraysa 'süperdeha' nitelendirilmesi yapılıyor. 


Haber Kaynakları:
*http://www.westerndailypress.co.uk/Traveller-girl-Nicole-Barr-hailed-genius-getting/story-27521000-detail/story.html
**http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/genius-12-year-old-scores-6174510

Resim :
http://cos.h-cdn.co/assets/15/32/980x490/landscape-1438608173-nicole.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder